بازدید امروز : 243
بازدید دیروز : 87
دعای محبت چیست؟ آیا تاثیر دارد؟ دعایی محبت بین پسر و دختر می نویسند چیست؟ یکی از علما نمی دونم آقای کشمیری بوده یا قاضی گفته واقعیت داره اما دعا باید درست بیان بشه می شه راهنماییم کنید؟ من پسری را دوست دارم که از هر نظر ایده آل هست. اعتقادی و تواضع کمک به دیگران اما نمی تونم بهش بگم می شه؟
پرسشگر محترم؛ ارتباط شما گویای اعتمادیست که به این نهاد دارید و این باعث خوشحالی ماست.
دوست عزیز؛ راه حل مشکل شما خواندن دعای محبت نیست. باید مسأله را ریشه ای حل کرد. این محبتی که در دل شما ایجاد شده، خطرناک است به ویژه اگر طرف مقابل هیچ علاقه ای نداشته باشد.
برخی از سوره ها و دعاها خواصی همچون ایجاد محبت دارند اما دوست خوبم؛ بهتر است« بنده و عبد» امور خویش را به خدای مهربان واگذار نموده و در دعاهایش تنها خیر و مصلحت را از خدا طلب نماید.
برای رسیدن به خواسته های معقول در چارچوب تعالیم شرع و دین، باید از نیروی فکر و اندیشه و اراده ی قوی کمک گرفت و با استعانت از عنایات و امدادهای الهی و توسل به اولیای برگزیده ی او، راه رسیدن به خواسته را هموار کرد.
توجه به چند نکته در پاسخ به سؤال شما ضروری است:
1. شما باید واسطه ی امین که شما و آن آقا را می شناسد در جریان قرار داده و ایشان با پسر صحبت کرده و بپرسند:آیا شما قصد ازدواج دارید؟ می خواهید کسی را معرفی کنم؟ و سوالاتی از این قبیل که شخصیت شما هم حفظ شود.
2. حتما با مشاوری با تقوا و باتجربه صحبت کنید و به صورت دقیق مشکلتان را بیان کرده و راهنمایی بگیرید. می توانید با مرکز ملی یاسخگویی به سوالات شرعی، که غالبا کارشناسان خوبی پاسخگو هستند، تماس بگیرید. (شماره تماس:09640)به صورت رایگان می باشد.
3. به خدای رحمان توکل داشته باشید؛ از خزائن الهی کم نمی شود اگر بهتر از ایشان را جلو راه شما قرار دهد.
مطمئن باشید اگر به خداوند توکل کرده و تقوای الهی داشته باشید خداوند بهترین ها را برایتان مقدر خواهد کرد. «من یتق الله یجعل له مخرجا؛ هرکس تقوای الهی پیشه کند خداوند برای او راه خروجی قرار می دهد.»(سوره طلاق، آیه2) لازم به توضیح است که توکل به معنای استفاده نکردن از اسباب و وسایل نیست.
4. حتما دعا و توسل داشته باشید و در دعاهایتان طلب خیر نمایید و از خدا بخواهید آنچه مصلحت است مقدر گردد.
واقعیت این است، هیچ دعایی و آرزویی که به درگاه خداوند آورده شود، خالی از نوعی اجابت نیست، زیرا نوعی عبادت و پرستش است و اثر معنوی خود را بر روح و جان انسان می گذارد.
در روایات آمده است که: گاهی بنده مومن و مقرب خدا، خواسته و حاجتی دارد و به در خانه او می رود و در می زند و دعا می کند ولی خداوند اجابت دعایش را به تاخیر می اندازد زیرا او دوست دارد صدای بنده ی مومنش را بشنود پس دعای او را زود مستجاب نمی کند تا بنده اش پی در پی در خانه اش را بزند و او را صدا کند. بر عکس گاهی بنده ی گنهکار و فاسق به در خانه او می آید و چیزی می خواهد، خدا زود خواسته او را برآورده می کند تا دوباره به در خانه اش نیاید و او را صدا نزند زیرا خداوند دوست ندارد صدای او را بشنود.
دوست عزیز؛
تا به حال درمحبت یک مادر به فرزند، دقت نموده اید؟ مادری که آغوش پر مهرش همیشه بروی فرزند گشوده است و از هیچ کمکی نسبت به او دریغ ندارد. محبت مادر قطره ای از دریای محبت خالق مادر هم نیست. خدای مهربان، از روی حب وعشق انسانها را خلق کرد واز هیچ کمکی برای هدایت آنها دریغ نورزید. فطرتی داد که خداخواه است، عقلی که چراغ راه است، پیامبران واولیایی که راهبر و راهنما هستند. بالاترین نعمتی که به شما عطا فرموده، این است که باب مناجات با خود را به سویتان گشوده است. این نعمت را دست کم نگیرید. درباره دعا همواره نکات ذیل رامد نظر داشته باشید:
- انسان به هنگام دعا کردن، با قلب و زبان، فقط باید خدا را بخواند و از خدا طلب برآورده شدن حاجت را داشته باشد. گاه انسان در دعا با زبان، خدا را می خواند، ولی در قلب چشم امید به خلق خدا دارد. این خود مانعی است بر سر راه استجابت دعا.
- در هنگام دعا باید «مضطر» بود. مضطر همچون کسی است که در دریا خود را در حال غرق شدن می بیند و برای خود پناهی جز خدا نمی یابد؛ در این صورت چگونه خدا را می خواند؟
- ما باید به هنگام دعا یقین داشته باشیم که حقتعالى قادر است- اگر این دعا و خواسته به مصلحت ما باشد و منافات با حکمت الهى و نظام آفرینش و ربوبیت نداشته باشد- حاجت ما را برآورده مىنماید و اگر مصلحت نباشد به بهترین شکلى آنچه که خیر و صلاح ما را در آن مىبیند عنایت مىفرماید و تشخیص اینکه دعای ما به چه علتی در حال حاضر اجابت نشده است، به عهده ی ما نیست. بلکه آن چیزى که بر عهده ما و کار و وظیفه ما است دعا نمودن و میل و نیت و قصد و یقین به اجابت آن است؛ مصلحتسنجى و محاسبه خیر و شر آن بر عهده ربالعالمین است.
مهم این است که بدانیم دعا خود عبادت مستقلى است و تنها براى خواستن و برآوردن حوائج نیست. دعا گفتوگو با خدا و خواندن حقتعالى است که ممکن است در ضمن آن سؤال و تقاضا و درخواست نیز باشد و یا نباشد.
- ممکن است خداوند برای امتحان بنده، حاجت او را ندهد، یا به تاخیر اندازد. اگر در دل، باور کنیم که همه نقصها از ما است، مشکل حل می شود. حضرت یونس نبی (علیه السلام) گفت: «انی کنت من الظالمین» سپس دعایش مستجاب شد؛ «فاستجبنا له و نجیناه من الغم و کذلک ننجی المومنین»
- اگر به فرض صلاح ما در برآورده شدن حاجتمان نباشد، خداوند جبران می کند. در روایت آمده که اگر اجابت دعا به صلاح بنده نباشد، گناهی از او برداشته می شود و یا اگر گناهی نداشته باشد، درجه ای بر درجات او افزوده می شود. براستی آیا این، خود اجابت دعا نیست!
- در صورتی اصرار بر دعا داشته باشید که حتما قید خیر و مصلحت همراه آن باشد.
5. باید توجه داشت که اراده ی انسان تنها جزیی از علت تحقق خواسته و آرزوست و گاه می شود که انسان مؤمن، با وجود سعی فراوان در رسیدن به هدفی، موانعی شناخته یا ناشناخته میان انسان و خواستهایش فاصله می اندازد و گاه انسان خواسته ای را به خیر و صلاح خود می داند، ولی چون واقعا چنین نمی باشد و به زیان و ضرر اوست، خداوند از لطف و کرمش این خواسته را تأمین نمی نماید. «عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم و الله یعلم و انتم لا تعلمون؛ چه بسا شما از چیزی ابا دارید، حال آنکه برایتان خیر خواهد داشت و چه بسا چیزی را دوست می دارید که برایتان شر خواهد بود. خدا می داند و شما نمی دانید.»(بقره 216)
دوست خوبم؛ حتی اگر شما دعای محبت را هم بخوانید اما خیر شما در این ازدواج نباشد و خدا نخواهد نه تنها به نتیجه نمیرسید بلکه ممکن است محبت شما نسبت به آن فرد بیشتر شده و برایتان مفاسدی را به وجود آورد.
باید با سعی و تلاش منطقی و معقول و با نعمت تفکر و اندیشه و ارزیابی در راه رسیدن به خواسته، به راه افتاد ولی در هر حال مطیع و پیرو خواست الهی و راضی از آن بود و امور خود را باید به او واگذار کرد تا نتیجه آن سعادت و کامیابی واقعی باشد.
6. همواره از خداوند در همه امور مدد جویید و نسبت به آنچه او مقدر مىفرماید راضى باشید.
7. متوسل شدن به امامان معصوم (علیهم السلام) به ویژه حضرت جوادالائمه (علیه السلام). چه موانع متعدد و بزرگی که با دعا کردن و توسل از پیش روی انسان برداشته می شود و مسیر زندگی انسان صاف و هموار می گردد. نقل است که حضرت آیه الله العظمی بهجت (رحمةالله علیه) دراین گونه موارد نماز جعفر طیار (که در مفاتیح الجنان آمده است) را سفارش می کردند.
8. دعای «معراج» و «نادعلی» برای گشایش همه گرفتاری ها مفید است.
دوست عزیز!
همواره سعی کنید دروازه دل را قفل محکمی بزنید و محبت هر کسی را به دل راه ندهید. برای حل مشکل خود به خدای رحمان و اهلبیت عصمت و طهارت ( علیهم السلام) توسل داشته باشید و از مشاوران مؤمن و باتجربه کمک بگیرید.
خداوند را بخاطر ارتباط با شما جوانان پاک و صادق، شاکریم.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید